Tocator din lemn VS Tocator din plastic

 

www.strasnic.ro

Pentru ca, marea majoritate dintre noi se confrunta cu o dilema in ceea ce priveste tipul de tocator folosit pentru preparea alimentelor, vom prezenta cateva detalii legate de fiecare timp de material pentru realizarea tocatoarelor.

Atunci când alegeți un tocător, totul se reduce la ce-l veți folosi și cât de ușor va fi de curățat.

Înainte de a merge la cumpărături, aruncați o privire asupra diferitelor tipuri de tocatoare. Unele sunt mai ușor de curățat , altele sunt cele mai bune pentru anumite alimente, iar altele nu ar trebui folosite deloc pentru tăiere. 

Tipuri de tocatoare

Tocatoare sunt realizate din mai multe materiale diferite,iar dintre cele mai des întâlnite sunt:

-tocatoarele din lemn sticlă și plastic

Iată o prezentare generală a diferitelor materiale, durabilitatea acestora și cât de ușor sunt de curățat.

Tocător din Plastic

Oamenii tind să creadă că tocatoarele din plastic sunt cele mai ușor de păstrat curate, deoarece le putem pune în mașina de spălat vase, spre deosebire de tocatoarele din lemn.

De fapt, plasticul tinde să fie cel mai nesigur material în bucătărie, potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea din Michigan și un alt studiu realizat de Universitatea din Wisconsin. De fiecare dată când utilizăm un tocataor din plastic, cuțitul lasă tăieturi fine în plastic. Acest lucru face că o casă frumoasă să crească bacteria pe tocatoarele de plastic din bucătărie.

În concluzie, nu aruncați un tocător din plastic în mașina de spălat vase, deoarece este posibil să nu igienizeze toate crăpăturile, tăieturile lăsate de lama de cuțit.

 Procedeu este următor:

-spală bine tocatorul sub jet de apă fierbinte cu detergent de vase,

-clătește bine tocatorul de plastic, apoi igienizează-l cu un dezinfectant pe bază de clor, ca înălbitor diluat în apă.

Odată ce există o mulțime de tăieturi vizibile în plastic, totuși, este timpul să  aruncați acel tocător. Pentru sănătatea ta și a familiei tale este indicat ahizitionarea unui tocător nou la fiecare câteva luni.

Acest lucru nu este rentabil sau bun pentru mediu de aceea îți recomandăm un tocător din lemn.

www.strasnic.ro

www.strasnic.ro


Comentarii