Tocatoarele
din lemnn
Există două
tipuri de tocatoare din lemn: lemn de esență tare și rasinoase. Lemnul
dur, cum ar fi arțarul, stejarul, nu se cicatricează la fel de ușor ca lemnele
de esență moale și materialele plastice. Cu toate acestea, rășinoasele nu
vă vor estompa taietura de cuțit la fel de repede ca alte esente de lemn.
Cea mai bună alegere? Tocatoarele din lemn de stejar, dintr-un singura bucata de lemn.
De
fapt, lemnul tinde să fie cel mai sigur material in bucatarie, potrivit
cercetărilor efectuate de Universitatea din Michigan și un alt studiu realizat
de Universitatea din Wisconsin. De fiecare dată când utilizam un tocatator
din lemn, cuțitul lasă taieturi taieturi pe tocator, dar in adancimea acestora,
bacteriile nu se dezvolta.
Organizațiile
de siguranță alimentară recomandă de obicei utilizarea unor tocatoare neporoase pentru carne crudă, cum ar fi
plasticul. Dacă folosiți tocator din lemn pentru carne, asigurați-vă că îl igienizați și
uscați-l bine, tratati-l cu ulei si ceara de albine.
Pentru a curăța plăcile de lemn, spălați-le cu apă caldă și detergent slab, clătiți și igienați cu un dezinfectant pe bază de săruri cuaternare de amoniu Stai departe de dezinfectanții pe bază de clor, deoarece pot dăuna lemnului. Când ați terminat, uscați placa cu un prosop și lăsați-o să se usuce complet la aer
Spre
deosebire de plastic, tocatoarele din lemn nu trebuie aruncate atunci când
suprafata de lucru a fost foarte folosita, cu un retus tehnic va fi ca nou.
Comentarii
Trimiteți un comentariu