Tocatoarele din lemn

 

www.strasnic.ro

Tocatoarele din lemnn

Există două tipuri de tocatoare din lemn: lemn de esență tare și rasinoase. Lemnul dur, cum ar fi arțarul, stejarul, nu se cicatricează la fel de ușor ca lemnele de esență moale și materialele plastice. Cu toate acestea, rășinoasele nu vă vor estompa taietura de cuțit la fel de repede ca alte esente de lemn.

Cea mai bună alegere? Tocatoarele din lemn de stejar, dintr-un singura bucata de lemn. 

De fapt, lemnul tinde să fie cel mai sigur material in bucatarie, potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea din Michigan și un alt studiu realizat de Universitatea din Wisconsin. De fiecare dată când utilizam un tocatator din lemn, cuțitul lasă taieturi taieturi pe tocator, dar in adancimea acestora, bacteriile nu se dezvolta.  

Organizațiile de siguranță alimentară recomandă de obicei utilizarea unor tocatoare  neporoase pentru carne crudă, cum ar fi plasticul. Dacă folosiți tocator din lemn pentru carne, asigurați-vă că îl igienizați și uscați-l bine, tratati-l cu ulei si ceara de albine. 

 Pentru a curăța plăcile de lemn, spălați-le cu apă caldă și detergent slab, clătiți și igienați cu un dezinfectant pe bază de săruri cuaternare de amoniu  Stai departe de dezinfectanții pe bază de clor, deoarece pot dăuna lemnului. Când ați terminat, uscați placa cu un prosop și lăsați-o să se usuce complet la aer

Spre deosebire de plastic, tocatoarele din lemn nu trebuie aruncate atunci când suprafata de lucru a fost foarte folosita, cu un retus tehnic va fi ca nou.

www.strasnic.ro

www.strasnic.ro


Comentarii