Care este cel mai bun tocător pentru gătit, din lemn sau plastic?
Consumatorii pot alege fie tocatoare din lemn, fie
tocatoare din plastic, marmură, sticlă sau ceramică.
Suprafețele neporoase cum sunt plasticul, marmura, sticla sau ceramica sunt mai ușor de curățat decât lemnul,
un lucru ce în zilele noastre câștigă tot mai mult teren.
În bucatorie sunt folosite diferite
tipuri de alimente, iar pentru a evita contaminarea încrucișată,
o regulă importantă este deținerea tocatoarelor pentru
diferite tipuri de alimente.
Pare o regulă obositoare, dar dacă sănătatea familiei
tale este pe primul loc, uite ce ar trebui să deținem fiecare în spațiul nostru
de gătit:
-tocător pentru carne roșie crudă(vită,
porc, miel)
-tocător pentru carnea albă crudă(curcan,
pui,găină)
-tocător pentru carne de peste
-tocător pentru legume și fructe
-tocător pentru brânzeturi
-tocător pentru alimente gătite
-tocător pentru alte tipuri de alimente
Un număr cam mare de tocatoare, totuși, un sfat bun
este să ai în casă minim două tocatoare, un
minim de siguranță pe care îl poți acorda.
Este adevărat că în mai toate bucătăriile se gătește. Există și un
current de a găti proaspăt și în siguranță pentru
familie, acasă.
În realizarea platourilor de servire/ tocătoare Strașnic am ales lemnul,
iar pentru imaginea lor am îmbinat proprietățile benefice
ale lemnului cu forma ușor de mânuit.
Am pus pe piață un produs cu o imagine pe care o consider dorită,
un material – lemnul de stejar, una din esențele de lemn cu
cel mai ridicat conținut de substanțe tanante ce
distrug rapid bacteriile și germenii.
Atașez studiul – Danish Technological Institute
In the laboratory examinations we have
inoculated harmless bacteria into
different wood species (oad, pine,
Norway spruce, beech and ash), plasitc and
steel. These bacteria are in many ways
similar to the feared bacteria Salmonella,
Camphylobacter and Listeria.
We have also examined pallets, fish
boxes and packaging in the food industry,
and the results are the same.
Wood is a hygienic material in contact
with food.
OUR RECOMMENDATIONS:
Þ Use chopping boards of solid wood
(without lacquer)
Þ Buy two chopping boards - use one
for vegetables and the other for meat
Raw materials such as fresh meat,
poultry, fish, shellfish and vegetables
normally contain millions of bacteria
- most of which are harmless. As it is
impossible to see bacteria, it is
necessary to keep the routines in the kitchen
separated: raw meat, cutting of
vegetables and preparation of lunchboxes must
not be mixed at the same time.
Þ Clean the chopping board with normal
detergent. Rinse with as warm water as
possible. Dry the board with a
dishtowel and keep it in a dry place.
It is practical to have various
chopping boards in order always to have a dry one
at hand.
Þ You can also get the advantages of
wood by choosing a tabletop of solid wood.
Wood is a beautiful material with many
applications. Use it and clean it with care.
Enjoy safe cooking in your kitchen.
Pentru mai multe detalii vizitati www.strasnichandcrafted.ro
Comentarii
Trimiteți un comentariu