De- a lungul timpului am încercat multe metode
de schimbare a imaginii lemnului, dintre toate,una m-a fascinat
– comportamentul lemnului la foc.
În contact cu căldura, lemnul se comportă complex.
În funcție de temperatură, prezența sau absența aerului, natura agentului
termic și timp, lemnul poate suferi o modificare a proprietăților, se
aprinde și arde.
În general, lemnul face parte din grupa materialelor
inflamabile.
Totuși, când e bine folosit, lemnul se comportă mai eficace
sub influența căldurii decât alte material considerate “neinflamabile”,
cum este, de exemplu, oțelul și piatra.
De exemplu, oțelul, expus la temperatura de
150 °C, prezintă deformații de tensionare, la 500 °C,
pierde circa jumătate din rezistență la compresiune,
iar, doar un minut la temperature de 700 °C,rezistenta
la incovoiere scade până la 20 % față de cea avută inainte
de încălzire.
În timp ce o grindă de lemn cu secțiunea 18*18
cm încălzită în aceleași condiții timp de 10 min își reduce
dimensiunile la 14*14 cm, pierzând numai 47 % din rezistență inițială la incovoiere.
Experiențele au dovedit, de asemenea, că elementele
metalice din construcții sub acțiunea focului se prăbușesc în timp relativ
scurt, pe când cele din lemn prezintă o stabilitate mai mare în aceleași condiții.
Contrar tuturor aparențelor,lemnul prezintă rezistență mult mai mare la foc.
Am abordat tehnica de ardere pentru
platourile Strașnic, și toate acestea pentru a schimba imaginea
lemnului și a-l conserva mai bine.
Detalii- Platou de servire STR 1712
Lungime – 58.5 cm;
Lăţime – 15 cm;
Suprafaţă lucru – 36 – 13 cm;
Grosime – 2.5 cm;
Greutate – 1.465 kg;
Esenţă lemn – Frasin;
Stil- Rustic;
Finisaj –-ulei 100% natural
extras din nuci prin procedeul de
presare şi ceară de albine;
Tehnică - Food safe;
Meşter – Constantin Toderău
Detalii - Platou de servire STR 1713
Lungime
– 68 cm;
Lăţime
– 14 cm;
Suprafaţă
lucru – 30 – 14 cm;
Grosime
– 2.5 cm;
Greutate
– 1.200 kg;
Esenţă
lemn – Frasin;
Stil-
Rustic;
Finisaj
–-ulei 100% natural extras din nuci prin procedeul de
presare şi ceară de albine;
Tehnică - Food
safe;
Meşter
– Constantin Toderău
www.strasnichandcrafted.ro
Comentarii
Trimiteți un comentariu