Arderea lemnului


De- a lungul timpului am încercat multe metode de schimbare a imaginii lemnului, dintre toate,una m-a fascinat – comportamentul lemnului la foc.
În contact cu căldura, lemnul se comportă complex.
 În funcție de temperatură, prezența sau absența aerului, natura agentului termic și timp, lemnul poate suferi o modificare a proprietăților, se aprinde și arde.
În general, lemnul face parte din grupa materialelor inflamabile.
Totuși, când e bine folosit, lemnul se comportă mai eficace sub influența căldurii decât alte material considerate “neinflamabile”, cum este, de exemplu, oțelul și piatra.
De exemplu, oțelul, expus la temperatura de 150 °C, prezintă deformații de tensionare, la 500 °C, pierde circa jumătate din rezistență la compresiune, iar, doar un minut la temperature de 700 °C,rezistenta la incovoiere scade până la 20 % față de cea avută inainte de încălzire.
În timp ce o grindă de lemn cu secțiunea 18*18 cm încălzită în aceleași condiții timp de 10 min își reduce dimensiunile la 14*14 cm, pierzând numai 47 % din rezistență inițială la incovoiere.
Experiențele au dovedit, de asemenea, că elementele metalice din construcții sub acțiunea focului se prăbușesc în timp relativ scurt, pe când cele din lemn prezintă o stabilitate mai mare în aceleași condiții.
Contrar tuturor aparențelor,lemnul prezintă rezistență mult mai mare la foc.
Am abordat tehnica de ardere pentru platourile Strașnic, și toate acestea pentru a schimba imaginea lemnului și a-l conserva mai bine.

Detalii- Platou de servire STR 1712
Lungime – 58.5 cm;
Lăţime – 15 cm;
Suprafaţă lucru – 36 – 13 cm;
Grosime – 2.5 cm;
Greutate – 1.465 kg;
Esenţă lemn – Frasin;
Stil- Rustic;
Finisaj –-ulei 100% natural extras din nuci prin procedeul de presare şi ceară de albine;
Tehnică - Food safe;
Meşter – Constantin Toderău
Detalii - Platou de servire STR 1713
Lungime – 68 cm;
Lăţime – 14 cm;
Suprafaţă lucru – 30 – 14 cm;
Grosime – 2.5 cm;
Greutate – 1.200 kg;
Esenţă lemn – Frasin;
Stil- Rustic;
Finisaj –-ulei 100% natural extras din nuci prin procedeul de presare şi ceară de albine;
Tehnică - Food safe;

Meşter – Constantin Toderău
https://www.instagram.com/strasnichandcrafted/?hl=ro
www.strasnichandcrafted.ro

Comentarii