Atenție la tocatoarele din plastic si granit


Tocatorul este un obiect important și foarte folosit în fiecare bucătărie.
Cu toate acesteacând alegem un tocător, majoritatea subestimează rolul pe care îl joacă acesta în pregătirea preparatelor sănătoase și în valoarea estetică a bucătăriei.
Prin urmare, ajungem  cumpărăm tocatoare din plastic sau alte materiale, ambalate în imaginea produsului minune ce-ți acoperă toate necesitățile.
Tocatoarele din lemn, pe de altă partereprezintă o alternativă față de omologii lor din plastic sau granit, datorită numeroaselor avantaje.
În plus,din ce în ce mai mulți producători de lemn vin cu diferite soiuri de lemn și modele de tocatoare, ajutând astfel clientul în alegerea variantei potrivite.
Câteva motive pentru alegerea unui tocător din lemn masiv:
-Compușii antibacterieni din lemn pot stopa dezvoltarea bacteriană de pe suprafața tocatoarelor. Astfel, tocatoarele din lemn oferă o modalitate mult mai sănătoasă de gătire și consum legume.
-Un alt motiv pentru utilizarea tocatoarelor din lemn este acela  împiedică deteriorarea cuțitelor și a altor ustensile. In timp, tăierea repetată pe tocatoarele din plastic sau granit poate duce la pierderea calității cuțitelor.
Acest lucru este cauzat de acțiunea de tăiere pe o suprafata tareașa cum este tocatorul din plastic sau granit, făcând cuțitul inutil înainte de durata de viață prevăzută.
 Tocatoarele din lemn, dimpotrivă sunt mai moi și pot amortiza impactul tăierii, astfel rezultă o uzură minimă a cuțitelor.
Am fost învățațisau mai bine spus obligati  considerăm tocatoarele din plastic produse sigure. Cu toate acestea, este un lucru fals.
Doar lemnul previne creșterea și acumularea de bacterii pe suprafața de lucru a tocatoarelor. În plus lemnul este biodegradabil șiprin urmare, achiziționarea lemnului este o alegere ecologică.
Bucurii!

Comentarii