Zero bacterii în bucătăria ta


Într-o lume a comercialului găsesc drumul spre realizarea unui produs ce îmbină tradiția, calitatea și strășnicia. 

Pornind de la aceasta, mi-am canalizat atenția pe una din proprietățile lemnului- antibacteriană ,,lemnul distruge bacteriile și germenii ce intră în contact cu el,,. Nu spun eu lucrul acesta, o spun mari specialiști în domeniul sănătății alimentare, și rezultatele obținute în urma numeroaselor studii.
Cu ceva timp în urmă, un grup de experți în domeniul sănătății au recomandat utilizarea tocatoarelor din plastic ca fiind mai igienice decât cele fabricate din lemn.
La puțin timp după aceasta au recunoscut că au greșit, spunând că totul se baza pe o ipoteză greșită.
În urma numeroaselor studii, doctorul Dean O. Cliver a arătat că anumite tipuri de lemn prezintă proprietăți antibacteriene, printre acestea și lemnul de stejar, lemnul cu cel mai mare conținut de substanțe tanante.
Cercetarea a fost efectuată la Universitatea din Wisconsin și a implicat testarea mai multor plăci de tocat – tăiat din lemn și plastic pentru a vedea cât timp pot supravetui diverse bacterii pe suprafața blatului de lucru.
Bacteriile utilizate au fost E-Coli, Salmonella și Listeria.
În urma acestui studiu lemnul a oferit rezultate uimitoare, indicând faptul că pe suprafața de lucru din lemn înmulțirea bacteriilor a fost stopată și au dispărut complet în aproximativ 3 minute.
Astfel că după mai multe teste s-a descoperit că 99,9% din bacteriile plasate pe tocatoarele din lemn au dispărut complet în câteva minute, în timp ce același studiu pe tocatoarele din plastic arată că un număr foarte mic de bacterii au fost distruse .
Un lucru greu de observant cu ochiul liber sunt tăieturile lăsate de cuțit,și ceea ce se întâmplă în interiorul acestora. Pe parcursul a 24 ore bacteriile și germenii ce sunt prinși în urmele lăsate de cuțit pe tocatorul de lemn sunt distruși în totalitate, spre deosebire de tocatoarele de plastic care oricât de mult ar fi curatate pot prezinta bacterii și germeni . Încă o dată  lemnul prin proprietățile lui dovedește că este unul din materilele ce ne îmbracă cu succes mediul ce ne înconjoară.
Aceasta este una din proprietățile lemnului, o proprietate ce ne ajută să păstrăm sănătatea familiei la standarde ridicate.
Îndrăznește  fii Strașnic!



Comentarii