marți, 27 februarie 2018

Un fel de ,, a fi,,!

În decursul miilor de ani, oamenii s-au înconjurat de tot felul de obiecte. Începutul a fost acela că omul și-a realizat singur obiectele pentru activitățile  zilnice, decor – casă, uneltele de lucru.
Toate acestea erau realizate manual cu o mare încărcătură energetică. Un obicei era acela că fiecare om să fie însoțit în viața de dincolo de către lucrurile ce l-au înconjurat în viața pământească.
Un obicei ce este păstrat și acum în rândul triburilor și a eschimosilor.
Omenirea a evoluat, ne-am adaptat și am ajuns la stadiul la care un obiect este mai tot timpul realizat de către o mașinărie, vândut-cumpărat în cadul unui magazin fizic sau virtual.

Cu greu mai găsim printre noi dornici să apeleze la manopera  unui meșter pentru realizarea unui obiect de casă. Poate asta a devenit o stare de ,,a fi ,,  adaptare la mersul contra cronometru.
Meșterii sunt o breaslă împrăștiată prin diferite colțuri ale lumii, adaptați la trecerea continuă a vremii și schimbărilor. Din ce în ce mai puțini reușesc să ducă mai departe o activitate veche de când e lumea, strașnici în față timpului ce le cere uitare.
Pe când marii învățători ai lumii au descoperit timpul, oamenii aveau cu totul și cu totul alte preocupări, dar treptat timpul a devenit principala preocupare a omenirii. În mai tot ce ne înconjoară timpul își pune amprenta și ne îndeamnă să-i urmăm cursul rapid, fără a mai zăbovi un pic în fața creației, doar așa pentru un pic de răgaz în fața schimbării.

Un obiect creat de mâna unui meșter este trăirea și viziunea închegate în imaginea unui produs încărcat de energie vie. Deși, tot mai greu să găsești astfel de produse, mai sunt pe ici pe colo meșteri ce își păstrează și duc mai departe moștenirea unor generații de mult apuse.
www.strasnichandcrafted.ro
Detalii piesă: 
Lungime - 58 cm 
Lăţime - 27 cm 
Suprafaţă lucru - 35-25 cm 
Greutate - 1,8 kg 
Grosime - 2,5 cm 
Finisaj - Ulei din nuci şi ceară de albine 
Culoare- Procedeu natural bazat pe taninul conţinut în lemnul de stejar 
Esenţă lemn – Stejar 
Meşter  Constantin Toderău 

www.strasnichandcrafted.ro
Lungime – 48.5 cm
Lăţime – 31.5 cm
Suprafaţă lucru – 30 – 40 cm
Greutate – 2.2 kg
Grosime – 2.5 cm
Finisaj- Ulei de tung( ulei 100% natural, obţinut din nucile arborelui de tung) şi ceară de albine
Esenţă lemn – Stejar
Meşter – Constantin Toderău

Trăiește povestea Strașnic!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ce lemn?

www.strasnichandcrafted.ro De ce lemn? Pentru că acesta este cel mai vechi material pe care- l folosim noi, oamenii, pentru a face lucru...