Strașnic-Întreg-Masiv

Strașnic realizează doar platouri de servire, tocatoare, și acesta este certificatul de calitate al produselor cu semnătura Strașnic. 
Ca meșter al cabinetului de creație Strașnic realizez platourile de servire pregătite să te insotescă în arta culinară, mult timp de la achiziție.
Am ales calea lucrului cu lemnul pentru a pune pe piață un produs ce are nevoie de multă atenție. Un produs strașnic ce vine într-o imagine aparte, cu o lucrătură atent realizată, și materiale cu grijă selectate.

Am căutat să înțeleg de ce nu este acordată o atenție mai mare platourilor de servire, și răspunsul a venit foarte ușor. Pe piață sunt căutate produse de serie, atelierele realizează mobilă, iar materialul rămas îmbină diferite lucrări fară o finisare aparte. Astfel apar tocatoare și platouri de servire realizate din resturi de material, doar pentru a economisi.
De aceea sunt foarte multe tocatoare – platouri de servire realizate din lemn prin metoda de lipire. O metodă des întâlnită, folosită în primul rând pentru economisire material, dar și pentru a suplimenta lățimile mici pentru cherestea de 10+. Lățimile mari pentru cherestea de stejar sunt la un pret mare și destul de vânate pe piață, astfel că obiectele de genul ustensilelor de bucătărie nu vor fi niciodată realizate din astfel de lățimi.
Sunt de acord cu economisirea materialului lemnos, și sunt de acord să fie folosită fiecare bucățică de lemn, dar pentru a realiza produse ce nu au legătură cu bucătăria. Nu sunt de acord să fie folosit pentru preparare sau servire alimente un produs realizat din lemn lipit și tratat cu uleiuri minerale sau diferite soluții ce nu au legătură cu naturalul. Să lăsăm neatinsă partea aceasta a gătitului, până la urmă este organismul nostru și de aceea recomand folosirea pentru preparare și servire alimente un produs realizat din lemn - fără lipire și finisat cu uleiuri extrase prin presare și ceară de albine. Aceasta este probabil cea mai bună metodă, demostrata de sute de ani, asa cum stră-străbunicii noștri au folosit-o, cum și stră-străbunicii lor au făcut.
Pe lângă tradiție aceasta înseamnă evoluția unor generații în strânsă legătură cu natura!
Pentru un produs Strașnic folosesc cherestea atent selectată cu specificațiile: umiditate, lățime, vechime cherestea, proveniență, secțiune. Toate acestea sunt îmbinate în imaginea platourilor de servire Strașnic. Un produs menit să combine utilitatea și frumusețea lemnului în imaginea unui platou de servire, realizat din lemn fără lipire, finisat doar cu materiale de top naturale ( ulei și ceară).
Meşter – Constantin Toderău
Concept - Strașnic-Întreg-Masiv
Trăiește povestea Strașnic!


Comentarii